Byggingen av sykehuset er i gang

Rivestart på sykehustomten
8. mai 2019
Vis alle

Byggingen av sykehuset er i gang

Bilde av Bent Høye på den nye sykehustomta

Mandag 14. oktober gikk startskuddet for byggingen av det nye sykehuset i Drammen. Med det er en viktig milepæl for fjordbyen nådd.

Ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal, og administrerende direktør i Vestre Viken var blant deltakerne da statsråd Bent Høie klippet snoren på sykehustomten mandag.

– Dette en viktig motor for videre arbeid med fjordbyen. Nå er vi i gang, sa ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune på åpningsdagen.

Topp moderne

Det nye sykehuset skal ligge på Brakerøya, og erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus. En del av sykehuset vil også ligge i Lier kommune.

– Vi kan glede oss over et topp moderne sykehus med alle tenkelige fasiliteter i eget nærområde. Det vil bety mye for både pasienter og pårørende, sa Ringdal.

Det nye sykehuset skal være lokalsykehus for Lier, Drammen, Nedre Eiker, Røyken, Hurum, Sande og Svelvik og ha områdefunksjoner for hele Vestre Viken.

– Det nye sykehuset gir ikke bare pasienter bedre behandling, det gir også alle de dyktige ansatte bedre arbeidsforhold. Gratulerer alle sammen med dagen, sa helseminister Bent Høie under arrangementet.

Det ventes at sykehuset er klart for igangkjøring og testing mot slutten av 2024, før det skal være i full bruk før sommeren 2025.

På åpningen tok direktøren i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine Lofthus, det første symbolske «gravet»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *