Close
Logo
Top Image
Last Next

Anleggshotell i Fjordbyen

Plass-sjef Ståle Gundersen åpner anleggshotellet i Fjordbyen i vår.
Nytt anleggshotell åpner på Brakerøya før sommeren. Bak står Fjordbyen Innkvartering. Montering av hotellet er i full gang. 

Det nye anleggshotellet med 132 rom blir nærmeste nabo til det nye sykehuset i Drammen. Det er under bygging. Til høsten starter bygging av Drammen Helsepark på samme område.

Anleggshotellet etableres på strandtomt på Brakerøya. Der skal det bygges ut mer enn 200.000 kvadratmeter med sykehus og helsepark, som er starten på utbyggingen av Fjordbyen Lier og Drammen. Ferdig utbygd planlegges Fjordbyen med 16.000 beboere og 16.000 nye arbeidsplasser. Halvparten av de nye jobbene kommer i helseparken hvor sykehuset blir motoren i helseklynga for utdanning, behandling, forskning og næringsutvikling.

Fjordbyen skal realiseres av Eidos Eiendomsutvikling, sammen med flere partnere. Eidos er største eier i Fjordbyen Innkvartering AS.

Bygg og anlegg

– Vi vil bidra til at bygging av sykehus, helsepark og andre store prosjekter i Drammen kan gå så greit og smidig som mulig. Etablering av anleggshotell er et tiltak for å bidra til forenkling og tilrettelegging for bygg- og anleggsbransjen i Drammen, sier prosjektdirektør Roar Schinnes i Eidos.

– Vi vil skape et attraktivt alternativ for bygg- og anleggsbransjen, som skal gjennomføre mange store prosjekter i nærområdet de kommende årene, sier daglig leder Odd Jensrud og plass-sjef Ståle Gundersen i Fjordbyen Innkvartering.

Anleggshotellet er under oppføring. Moelven startet rigging og montering av det nye hotellet den siste uken i januar. Hver uke fremover kommer nye rigger som monteres. I løpet av april står alt klart. 

132 nye rom

– Vi tilbyr 132 nye rom, ny kantine og hjemmelaget mat. Her skal våre egne kokker lage all maten fra bunnen. Hos oss skal folk sove godt, spise godt og ha det godt, sier Gundersen.

Fjordbyen Innkvartering er et nytt selskap. Bak står Eidos Eiendomsutvikling med 66 prosent og ILD Invest med 34 prosent av aksjene. Plass-sjef Gundersen er selskapets første ansatte. Kjøkkensjef er også ansatt.

– Her kommer nye arbeidsplasser. Vi skal ansette flinke folk. Det er en prosess vi er godt i gang med, sier Gundersen. Han gleder seg til å ta imot gjester.

– Vi er allerede godt tatt imot av flere store aktører som er i sving på store anlegg i Drammen. Vår ambisjon er å være deres foretrukne samarbeidspartner på overnatting og forpleining, sier Gundersen.