Close
Logo
Top Image
Last Next

Utleie til hotell i helseparken

Gøril Bergh i Drammen Helsepark har signert hotellavtale med Norlandia.
Norlandia skal etablere hotell med 220 rom i Drammen Helsepark. Det skal stå klart i 2025. Norlandia skal også drifte en stor kurs- og konferanseavdeling og restaurant og pub på gateplan i helseparken.

Kontrakten ble signert denne uken. På signeringsferd og befaring på byggetomta deltok (se bildet, fra venstre) Jon Simenstad  (Drammen Helsepark), Svein Arild Mevold (Up North),  Gøril Bergh (Drammen Helsepark), Morten Kahrs (Hotel), Yngvar Tov Herbjørnssønn (Norlandia), Erlend Haugseth (Health & Care) og Nina Torp Høisæter (Health & Care).  

Hotellavtalen er den første avtalen med leietakere som Drammen Helsepark har offentliggjort. Det skjedde nå sist i juni. Byggingen av trinn en starter neste år. Da skal grunnarbeidene og kjelleren stå klar. 

Norlandia inngår i Adolfsen Group. To Adolfsen-selskap har signert sammen. Det er Norlandia Health & Care Group og Up North Hospitality. Driften av hotellet skal Norlandia Hotel Group stå for. De driver 30 hoteller i Norge og Sverige under ulike varemerker.

– Vi kommer med et nytt konsept. Vi kommer med et flott hotell, men også med hjerte og rom for pasienter og pårørende. Vi tror mange gjester kan ha behov for tilrettelagte tilbud, sier forretningsutvikler og prosjektleder Nina Høisæter, i Norlandia Health & Care Group.

– Vi ser fram til satsingen i Drammen. Hotellet bygges med ni etasjer og 220 rom. I tillegg kommer en stor kurs- og konferanseavdeling med plass til over 300 deltakere i det største rommet. På gateplan kommer restaurant og bar, sier styreleder Svein Arild Mevold i Norlandia Hotell Group. Han er også administrerende direktør i Up North.

Spennende marked
– Markedet i Drammen er spennende. Vi vurderer det som godt. I byen skjer det næringsutvikling på bred basis. Drammen er den sjette største byen i Norge og med sin nærhet til Oslo er byen tett på Norges største underholdningstilbud, sier Mevold.

Helseparken blir nærmeste nabo til det nye sykehuset og får direkte adkomst til Brakerøya stasjon.
Bare i hotelldelen kommer Norlandia til å trenge nærmere 80 ansatte.

Drammens nye sykehus åpner i mai 2025. Det er det første som står klart i Fjordbyen Lier og Drammen. Det nye hotellet vil åpne kort tid etter. 

Syv næringsbygg
Drammen Helsepark vil ferdig utbygd bestå av syv bygg. Omtrent halvparten av parken er definert i første byggetrinn. Det består av fire bygg på til sammen 45.000 kvadratmeter.

– Signeringen med Norlandia er en milepæl. Den er viktig for utviklingen av helseparken og den nye helsebydelen, sier administrerende direktør Gøril Bergh i Drammen Helsepark.

Drammen Helsepark får i alt 85.000 kvadratmeter for etablering av helserelaterte virksomheter, forskning, utdanning, hotell og parkering. Beliggenheten er unik og vil bidra til knutepunktutvikling ved Brakerøya stasjon.
Grunnarbeidene for de syv byggene som vil ligge på en rekke på 440 meter, startet ved siste årsskifte. Aller først bygges parkeringskjeller for sykehuset og helseparken.

Tjener sykehuset
– Det er verdifullt at pasienter, pårørende og andre besøkende får et godt overnattingstilbud rett ved det nye sykehuset. I tillegg vil hotellet og konferansedelen bidra til fleksibilitet for sykehuset og andre leietakere i helseparken, sier Bergh.

Samtaler og forhandlinger med andre leietakere som vil inn i første byggetrinn pågår.

– Prosessen med Norlandias tverrfaglige team har vært veldig god. Vi har på vår side hatt god assistanse av Hotelia som vår hotellfaglige rådgiver. Advokatfirmaet CMS Kluge har bistått med leieavtalen. Vi har også hatt med oss rådgivere fra DARK Arkitekter, Rambøll, Krok & Tjälder Arkitekter og ProBea. Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid og videreutvikle hotellet sammen med Norlandia, sier Bergh.

Fremtidens behov
Helseparken bygges for å skape god samhandling med sykehuset og alle virksomhetene som skal inn i helseparken. For hotellet gjelder det blant annet å ha nærhet til det planlagte helsehuset i nabobygget. 

– Vi skal samle helsefaglig kompetanse på ett sted for å sikre innovasjon og samhandling til det beste for pasienter, pårørende, virksomheter og samfunnet i sin helhet, sier Bergh.

– Ingen kan si hvordan fremtidens syke- og helsenæring utvikler seg. Vi er opptatt av fleksible løsninger for å kunne tilpasse oss fremtidens behov. Vi skal også ha fleksibilitet for å kunne håndtere ulike gjestegrupper, store grupper og familier. Vi skal kunne øke antall senger ganske mye, sier Høysæter.