Close
Logo
Top Image
Last Next

Full fart for nytt sykehus

Her bygges nytt sykehus i Drammen. Heissjaktene ruver 50 meter.
Bygging av nytt sykehuset i Drammen er starten på Fjordbyen. Det skjer mye på byggeplassen hvor det nye sykehuset blir på 122.000 kvadratmeter. Det skal offisielt åpnes i mai 2025, men allerede nå er det mulig å se dimensjonene for sykehuset som erstatter dagens sykehus i Drammen og Blakstad sykehus.

Alt om nytt sykehus, kontrakter, fremdrift og funksjoner finner du på hjemmesiden til Helse Sør-Øst, men her er noen billedglimt fra byggeplassen slik det nå ser ut på Brakerøya.  Sykehusbygg har bidratt med billedglimtene vi nå kan vise fra byggeplassen. 

 

Dimensjonene er store. Heisekranene ruver og råbyggene er i ferd med å reise seg. Trappe- og heissjaktene har klatret 50 meter på det høyeste og er godt synlige i bybildet. Samtidig er støpearbeidene for bunkersen som skal gi strålebehandling i det nye sykehuset også godt i gang.Noe av det aller første som bygges, er behandlingsbygget og poliklinikkbyggene. De byggene har lengst gjennomføringstid og er dermed først i gang.Arbeidet med tett hus skal starte neste måned. Før sommeren skal også innredningsarbeidene starte opp. Det samme skal arbeidet med psykiatribyggene.

Og for dem som måtte lure. Her er noen nøkkeldatoer vi har bak oss:
  • 7. mai 2019: Oppstart for riving. Totalt ble 30 bygg på gamle ABB Kraft-anlegget revet. 
  • 14. oktober 2019: Snorklipping – statsråd Bent Høie kom til Drammen og klippet. Det markerte byggestart.
  • 3. september 2021: Grunnsteinsnedleggelse – statsminister Erna Solberg la ned grunnsteinen. Den vil bli synlig da sykehuset åpner i mai 2025.
Picture