Close
Logo
Top Image
Last Next

Eidos heier fram unge talenter

Geir Hagehaugen og Eidos (til høyre) heier på ungdomsbedrifter. 
– Ungt Entreprenørskap er ikke noe uten frivillig deltakelse fra bedriftene rundt oss. Det er helt avgjørende, sier daglig leder Erlend Eggen i Ungt Entreprenørskap i Buskerud.

Første uken etter årets vinterferie sto han i spissen for fylkesmesterskapet for UB (ungdomsbedrift) i Buskerud. Over 130 ungdomsbedrifter deltok. Sammen med titalls frivillige ledere i private og offentlige bedrifter brukte han dagen i Vikersund Hoppsenter. Prosjektdirektør Geir Hagehaugen i Eidos er en av dem som brukte dagen på juryarbeid.

– Det handler om å vise samfunnsansvar. Det handler om at vi bryr oss, at vi heier på ungdom og talenter, sier Hagehaugen. Han satt i juryen for "beste innovative produkt" sammen med Sigmund Løkensgard (Advokat Løkensgard), Eivind Bøhn Nyløkken (Sparebank1 Sørøst-Norge), Birgitte Ildjarnstad (Trysilhusgruppen) og Janne Buhaug (Buskerud fylkeskommune). 

– En spennende dag på jobben. Jeg reiste hjem med større tro på framtiden enn da jeg kom. UB-bedriftene leverte imponerende. Warytec kom opp med en spennende nyvinning som kan bidra til å redde liv og forebygge skader i alpinbakken, sier Hagehaugen.

Fylkesmesterskapået i Ungt Entreprenørskap 6. mars er en etappe mot NM-finalen i Lillestrøm i mai for ungdommene fra Akademiet i Drammen.  
– Krysser fingrene. Heier kraftig på dem. De utmerket seg, sier Hagehaugen.

Ungt Entreprenørskap virker og er viktig for framtidas Norge.

– Studier viser at ungdom som deltok i Vikersund, har 30 prosent høyere sannsynlighet for selv å starte en ny bedrift etter endt skolegang og studier. Vi vet at det virker. Koblingen mellom skole og næringsliv stimulerer til nyskapning i Norge. Da er det ekstra flott at bedrifter rundt oss stiller opp. Deres oppslutning er helt avgjørende. Uten næringslivet kan vi rett og slett ikke gjennomføre opplegget som handler om at elevene skal ut av skolen og møte lokalt næringsliv, sier Eggen.