Close
Logo
Top Image
Last Next

«Mest sentrale møteplassen»

Ambisjonen er å etablere landets mest sentrale møteplass for mat.
Konferansen Matveien inn i fremtiden har inntatt driftsbygningen på Store Gilhus gård i Fjordbyen. Ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier har store ambisjoner for den nyetablerte konferansen: «Matveien skal utvikles til den mest sentrale møteplassen for mat i hele landet», oppsummerte hun til en fullsatt sal da den første store konferansen under Matveien ble rundet av tirsdag 13. september. 

Kommunen spiller på lag med næringsforeningen, bondelaget, bonde- og småbrukarlaget, og en rekke lokalt etablerte bedrifter fra produsenter til butikkjeder. Utfordringer, trender, teknologi og innovasjon, klimaskifte og mye fakta ble formidlet gjennom dagen.

Maten serverte Svesefjøsets Ivan Hame, lokalt produsert og tilberedt vegetarmat til begeistring og understrekning av Liers sterke betydning som matprodusent.

Du finner det meste om Matveien på Lieropplevelser, som samler det meste av det som skjer i Lier.

Mye skjer 
Matveien-konferansen inngår i en større helhet. September er fullpakket med matopplevelser, arrangement for innovasjon og nyskapning, opplevelser og trivelig opplegg for hele familien.

Alt om programmet finner du på kommunens hjemmeside. Der ligger mye informasjon om det som er en fire uker lang festival om mat, klima, kunnskap, kompetanse og teknologi for alle som er i matkjeden fra jordet til bordet. 

Utstilling
Under festivalen gis det også en presentasjon av Liers matprodusenter, foredlere og distributører som er en del av Lierløftet, som har inntatt låven fram til 9. oktober.

Målet med arrangementet er å løfte fram lokale bønder, gi innblikk i produktreisen,  vise fram spennende arbeidsplasser, informere om lokalmat og klimatiltak for næringene i matkjeden.

Kurs og camp
Det blir ingen festival uten kurs. 21. september er det derfor matkurs på Store Gilhus gård.

En anbefaling for ungdom kommer her: 5. og 6. oktober er det duket for MatCamp for inntil 20 unge på sjette til niende trinn. 
Picture